zondag 19 juni 2016, 19:25:49 uur

Gaat Pinkpop
nog wel door?

O ver Pinkpop was dit jaar heel wat te doen. Mogelijk gaat het de komende jaren niet meer door. De veiligheids- en onweersrisico's zijn te groot. De belangstelling is tanende. De opbrengst niet meer voldoende.

Pinkpop is al jaren niet meer op Pinksteren. Met de Pinksterdagen zijn Heerlen en de Oostelijke Mijnstreek zo dood als een pier. Er gebeurt niets.

In vroeger tijden was het gezellig druk met Pinkpop op Pinksteren. Er was veel volk. Er was van alles te doen. Veel inwoners van de Oostelijke Mijnstreek gingen zomaar naar Strijthagen. Om het volk eens te bekijken. Genieten van consumpties en muziek. In het buitenpark.

Klimatologisch raken we in Nederland met de opwarming steeds meer van de wal in het schip. Meteorologen roepen al jaren vanaf de televisie, dat de weersomstandigheden, onweer, wateroverlast, storm en ontij, steeds erger en gevaarlijker zullen zijn.

Verzekeringsmaatschappijen zijn daar op ingesprongen. Grote mensenmassa-manifestaties in de open lucht zonder evacuatiemogelijkheden zullen niet meer kunnen doorgaan. Ook de vergunningverlenende instanties terzake openbare orde en veiligheid, willen dit aansprakelijkheidsrisico niet meer nemen. De onweerschade van Pukkelpop Hasselt liep in de miljoenen.

Het is de vraag of het Pinkpop-bezoekersvolk met veel snelle bussen kan ondergebracht worden in of geevacueerd worden naar het Roda-stadion. Gaat dat niet, dan zullen we moeten afzien van Pinkpop in Limburg. Het is dit keer voor het laatst geweest. Als er doden vallen, is het voorgoed afgelopen. Een tweede Enschedese truckersramp willen we niet.

Voorlopig houdt men zich in Limburg nog binnenskamers met deze zorgen gevaren en risico's der aansprakelijkheid bezig. Men doet alle moeite alles van zich af, voor zich uit en in de doofpot te schuiven. Dat is typisch Limburgs. De overheid is laf en machteloos.

Als in de nabije toekomst ergens één keer de bliksem inslaat, en er zijn doden en gewonden, gaat geen enkel buitenfeest meer door. De tijd van de openlucht-festivals ligt thans al voorgoed en voor altijd achter ons.

.

Update

.

RTL Nieuws Internet 25-06-16, 11:55

uur 7 minuten geleden

bezoekers festival op de vlucht voor noodweerbliksem gisteravond boven het festivalterrein. © Getty

van het Southside Festival in zuidwest-Duitsland moesten gisteravond de benen nemen nadat een hevig noodweer was uitgebroken. 25 mensen raakten gewond, vijf kwamen in het ziekenhuis terecht.

muziekfestival in de deelstaat Baden-Württemberg had drie dagen zullen duren, maar het werd meteen afgelast. De veiligheid van het publiek kon niet langer worden gegarandeerd. Ook in de deelstaat Nedersaksen werd een festival door onweer onderbroken.ontspoord

slechte weer richtte in een groot deel van het zuiden van Duitsland schade aan. Er waren overstromingen en bij Bacharach ontspoorde een trein doordat aarde en puin op de rails terecht waren gekomen. Daarbij raakten de machinist en negen passagiers lichtgewond.

.-.-.

.

.

.

.

Jules Zollner.

.

Previous Home

Klik op de ikoontjes hierboven of op de bovenkop of de foto, voor de site-voorpag. -- Twitter: --- Facebook: -- Mail:
blog@juzonieuws.nl