dinsdag 12 september 2017, 21:47:18 uur

Zorg om zorg

D e goede Gerrit, voorheen een handige, gladbollige bankzaken-rakker, vroeger minister van financiën in ons land, is in drie maanden formatietijd tien jaar ouder geworden.
Er is bijna niets meer over dan rimpeligheid, van de goede man.

"Snoetje van Pingelen", zoals minister Schippers ook wel wordt genoemd, kijkt onafgebroken alsof ze een paar verboden snoepjes uit een strooppotje heeft geknikkerd.
En werkstudent Rutte trekt een zonder meer "loepetig" gezicht, waarbij we niet nader zullen aanduiden wat dit codewoord uit Noord-Limburgs dialect betekent.

Dat is de stand van zaken nu het hele volk van Nederland te hoop loopt omdat de premie zorgverzekering en het eigen risico de komende jaren flink omhoog gaan.

De gang van zaken schaadt het al geschonden volksvertrouwen.
De demoralisering en totale onverschilligheid van de bevolking
gaan onstuitbaar voort.
De reorganisatie van de economie als verlengstuk van de recessie
is zelfs in het jaar 2025 nog niet ten einde.


Het Belgische systeem, zoals dat hierboven aan de pagina staat aangeduid, gaat natuurlijk niet helemaal op.

Wel is het zo, gebleken uit eigen waarneming, dat wanneer een dokter vanuit Nederlandse kant van de grens, zich op huisbezoek begeeft in zijn praktijk, bij een Belgische patiënt, zich een vreemd tafereel ontwikkelt.

De dokter zegt: "het is wellicht toch beter, dat je hiermee even naar het ziekenhuis gaat, en je daar even laat behandelen". Antwoord van de patiënt: "o nee dokter. Naar het ziekenhuis ga ik niet". Bij veel Belgen staat in de grensstreek staat opgenomen worden in het ziekenhuis in hun idee gelijk aan de dood.

Daarom nemen de huisartsen in de grensstreek niet alleen hun assistente mee en een nogal groot arsenaal aan instrumenten, ze voeren ook kleine lichte operaties uit bij de patiënten thuis, die niet naar het ziekenhuis gaan.

Dat systeem kennen wij natuurlijk niet, in Nederland.
Wel is het zo, dat de ziekenzorg-verzekeringspremies in Nederland voor iedereen tot en met het jaar 2025 zullen stijgen tot 2025 euro per jaar. Het eigen risico loopt op tot 2500 euro per jaar.

Het land is in rep en roer op dit moment, vanwege de problemen met de stijgende zorgpremie en het eigen risico. De formatie is daarom stilgelegd. De affaire van Pechtold en Segers over het vrijwillig levenseinde, het eerste struikelblok in de formatie, is naar de achtergrond, en naar het rijk der fabelen verwezen.

De zorg-premie-kwestie blokkeert de formatie voor dit en het volgend jaar volkomen. Toch zal de bevolking eraan moeten wennen dat alles duurder wordt. En dat er steeds meer lawines van mensen die verzekerd moeten worden bijkomen: baby-boomers, asielzoekers.

Het gaat in de economie nu eenmaal ofwel uit de lengte, ofwel uit de breedte.

Verpleegkundig personeel loopt weg, of gaat staken, als het niet méér betaald krijgt. Dat extra, zullen de patiënten, wij allemaal in solidariteit, moeten opbrengen.

Om in de pas te blijven met het buitenland, zullen ziekenhuizen nieuw- en bijbouw moeten plegen, duurdere specialisten moeten aantrekken en meer MRI-scanners (4 miljoen euro per stuk), moeten plaatsen.Het geld moet ergens vandaan komen.
We gaan een ernstig zorgwekkende tijd tegemoet.
Niet in het minst door de luguber loepetig kijkende werkstudent
in de top van de regering.

Maken wij de borst maar bloot. En nat.

Jules Zollner.


Previous Home Next


___________________________________________________________________
Klik op de ikoontjes hierboven of op de bovenkop of de foto, voor de site-voorpag.
-- Twitter: --- Facebook:
Reacties: Mail: blog@juzonieuws.nl